wie zijn wij

Wij helpen jou met het maken van je eigen herstel verhaal.

Clientvertegenwoordigers

Wie zijn wij?

Wij zijn een groep van vijf enthousiastelingen die actief zijn als cliëntvertegenwoordiger bij het Rob Giel Onderzoekscentrum (RGOc), onderdeel van Universitair Medisch Centrum Groningen. Wij werken nauw samen met en worden gefaciliteerd door het RGOc.

Onze visie?

Een herstelverhaal is een waardevol en uniek verhaal.

Door je herstelverhaal te schrijven help je niet alleen jezelf, maar ook anderen.

Het opschrijven van jouw herstelverhaal kan je verder brengen in je eigen herstelproces: je kunt meer inzicht krijgen en het kan je helpen om wat je hebt meegemaakt een plek te geven.

Door herstelverhalen van anderen te lezen, kun je herkenning en erkenning vinden. Ook kun je tot ideeën komen over wat helpend kan zijn bij jouw herstel, en gemotiveerd raken om stapjes voorwaarts te zetten.

Onze opvatting?

Herstelverhalen kun je delen en kunnen helen!

Ontstaan website?

Het idee voor herstel-verhalen.nl is ontstaan, omdat de initiator tijdens zijn depressie zocht naar ervaringsverhalen, maar die hielpen hem dieper in zijn depressie. Hij zocht naar verhalen die hem zouden kunnen helpen.

Lotgenoot zegt

“Ik heb me opgetrokken aan verhalen van anderen en schrijven hielp mij altijd om alles op een rij te zetten en versterkte mijn herstelproces.”

Merel Zuidertuin